E-bike verzekeren

Speed Pedelec

Een Speed Pedelec of een High Speed E-Bike is een elektrische fiets waarbij je met behulp van trapondersteuning tot 45 kilometer per uur kunt fietsen. Met deze high speed e-bike kun je grote afstanden fietsend afleggen. Je gebruikt de snelle e-bike vaak om je snel te verplaatsen en je hebt geen last van files. Van een standaard e-bike levert de trapondersteuning een maximale snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur. Voor de wet is een High Speed E-bike / Speed Pedelec een bromfiets en dan geldt er een verzekeringsplicht en dien je de e-bike te verzekeren.

Je E-bike verzekeren

Heb je een E-bike tot 25 km per uur, er is geen verzekeringsplicht. Is de fiets nieuw dan is een fietsverzekering wel aan te raden. Voor de snelle variant onder de elektrische fietsen is er de High Speed E-bike verzekering.

Premie High Speed E-bike

 Voordelen van de High Speed E-bike verzekering:

  • Keuze uit verschillende aanvullende dekkingen waaronder pechhulp
  • Keuze uit uitgebreide dekkingen voor diefstal en aanrijding
  • Diefstal van je nieuwe high speed e-bike in de eerste drie jaar? Dan krijg je het volledige bedrag terug.

Bij de High Speed E-bikeverzekering zijn er de volgende opties; er zijn vier basisdekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Diefstal, Aanrijding en Diefstal en Aanrijding.

dekking E-Bike verzekeren

Naast de vier basisdekkingen kun je bij de High Speed E-bikeverzekering aanvullend kiezen voor verhaalsrechtsbijstand en pechhulp.

Verhaalsrechtsbijstand: Als je verzeild raakt met een aanrijding met iemand anders en  is de andere partij hiervoor aansprakelijk? Dan helpt deze dekking jou met het terugkrijgen van de kosten.

Pechhulp: Pech onderweg? Dan heb je recht op de hulpverlening van de ANWB. Met deze dekking van de High Speed E-bikeverzekering ben je dankzij een (nood)reparatie van de ANWB weer snel op weg. Als er wat kapot is dan hoef je alleen te betalen voor de onderdelen, niet voor de reparatie. Is reparatie onderweg niet mogelijk? Dan word je, samen met snelle fiets naar een reparateur of naar huis gebracht, hier zijn dan geen kosten aan verbonden.

Waar let je nog meer op?

Naast de verzekeringsplicht heb je te maken met meer verkeersregels. Let op de snelheid ter plaatse. In dorpen is de maximum snelheid vaak tot 30 kilometer per uur. Vaak moet je dan ook op de rijbaan fietsen. Je hebt ook helmplicht en de speed pedelec moet voorzien zijn van een achteruitkijkspiegel. Zorg dat je altijd het kentekenbewijs bij je hebt.

Meer informatie :

High speed e bikeverzekering flyer
Verzekeringkaart