Eendagskenteken

Soms is een rit naar een RDW keuringsstation onvermijdelijk, bijvoorbeeld als je een bromfiets importeert uit het buitenland. In dat geval dien je een bromfiets te laten keuren. Het RDW kijkt of de bromfiets voldoet aan de eisen waaraan een voertuig in Nederland moet voldoen.

Als je zelf de bromfiets naar het RDW keuringsstation wilt rijden maar de bromfiets nog geen kenteken heeft, kan een eendagskenteken uitkomst bieden. Het eendagskenteken kun je alleen aanvragen wanneer je een keuringsafspraak bij de RDW maakt. Het tijdelijke kentekennummer vraag je aan bij de RDW.

Met een eendagskenteken mag je op de dag van de keuring van je woonplaats naar het RDW keuringsstation en terug rijden. Het kenteken is geldig voor één dag en is alleen geldig in Nederland.

Bromfiets eendagskenteken verzekeren

Je moet de bromfiets verzekeren voor die dag. Bij ons kun je alleen (WA) dekking aanvragen als je de bromfiets ook bij ons verzekert. Je kiest de kortst mogelijke route van je adres of garage naar de RDW keuring en terug. Via onderstaande button kun je de verzekering voor je eendagskenteken aanvragen.

Eendagsdekking aanvragen

Wanneer je de verzekering voor het eendagskenteken hebt aangevraagd krijg je van ons een bevestiging per mail. Nadat je bromfiets is goedgekeurd krijg je binnen enkele dagen een Nederlandse kenteken, Als deze binnen is dan kan je de polis aanvragen voor je bromfiets.