Eendagskenteken

Wanneer een eendagskenteken aanvragen?

Als je een bromfiets importeert uit het buitenland zal je een Nederlands kenteken aan willen vragen. Voor dit kenteken moet je de bromfiets   laten keuren bij een RDW keuringsstation. Het RDW kijkt of de bromfiets voldoet aan de eisen waaraan een voertuig in Nederland moet voldoen. Zolang er geen kenteken is toegekend aan de bromfiets mag je niet rijden, er is echter één uitzondering.

Als je zelf de bromfiets naar het RDW keuringsstation moet rijden maar de bromfiets nog geen kenteken heeft, kan een eendagskenteken uitkomst bieden. Het eendagskenteken kun je alleen aanvragen wanneer je een keuringsafspraak bij de RDW maakt. Het tijdelijke kentekennummer vraag je bij het RDW aan.

Met een eendagskenteken mag je op de dag van de keuring van je woonplaats naar het RDW keuringsstation en terug rijden. Het kenteken is geldig voor één dag en is alleen geldig in Nederland.

Bromfiets eendagskenteken verzekeren

Alleen mogen rijden dan ben je er nog niet. Je hebt namelijk verzekeringsplicht voor de bromfiets. Een doorlopende bromfiets verzekering aanvragen kan nog niet want je hebt nog geen definitief kenteken. Je kunt echter wel een verzekering voor deze dag van keuring aanvragen. Het verzekeren voor dit eendagskenteken kost € 50,- plus € 11,- poliskosten. Dit is een fors bedrag, je krijgt echter de administratiekosten van € 50,- retour als je besluit de bromfiets daarna bij ons te verzekeren.

Hoe werkt het?

Als je het eendagskenteken hebt ontvangen, vraag je eendagsdekking aan. Je ontvangt een dekkingsbevestiging + een factuur van € 50,-. Je kiest de kortst mogelijke route van je adres of garage naar de RDW keuring en terug. Besluit je de brommer daarna bij ons te verzekeren, dan krijg je € 50,- teruggestort.

Via onderstaande button kun je de verzekering voor je eendagskenteken aanvragen.

Eendagsdekking aanvragen

Nadat je bromfiets is goedgekeurd krijg je binnen enkele dagen een Nederlandse kenteken. Als het kenteken binnen is dan kan je de definitieve bromfietsverzekering aanvragen.