Scooter verzekeren

Je scooter verzekeren zoals jij dat wilt

Je scooter voordelig verzekeren voor WA dekking of je gaat voor een compleet pakket. Naast de verplichte WA dekking heb je keus uit een Diefstal dekking of een Aanrijding dekking. Kies je voor een compleet pakket dan is je scooter verzekerd voor WA dekking + diefstal, brand, storm en aanrijdingsschade.

De WA verzekering is verplicht als je een scooter hebt gekocht en deze op je naam komt. In Nederland is het verplicht om je scooter te verzekeren voor schade die je toe kan brengen aan anderen. Zo heb je zelf ook de garantie dat, als jij wordt aangereden, dat de schade wordt vergoed door de tegenpartij. Onder de WA dekking valt schade aan spullen van anderen maar ook eventuele letselschade is verzekerd.

Dekking Scooterverzekering

Kies je voor de dekking diefstal, dan is je scooter goed verzekerd voor diefstal en joyriding. Als je de eerste eigenaar bent van een nieuwe scooter en de scooter wordt binnen een jaar gestolen dan vergoedt Unigarant het aankoopbedrag (aanschafwaarde). Standaard is deze aanschafwaardegarantie 1 jaar geldig bij nieuwe scooters. Je hebt de mogelijkheid om deze garantie uit te breiden naar 3 jaar. Zorg ervoor dat je scooter een goedgekeurd ART-slot heeft, anders is diefstal niet verzekerd. Naast diefstal is je scooter ook verzekerd voor schade door storm, hagel of brand.

Met de dekking Diefstal en Aanrijding is de scooter ook verzekerd na een aanrijding door eigen schuld. Ook schade aan je scooter door diefstal, joyriding, brand en storm is gedekt. Je helm en kleding zijn tot € 350,- meeverzekerd bij deze dekking.

Wat kost de scooterverzekering?

Premie scooter

Heb je een scooter die ouder is dan 25 jaar dan kun je gebruik maken van de oldtimer scooter verzekering. Is de scooter jonger dan 25 jaar dan kies je de scooterverzekering. De premie is voor het grootste deel afhankelijk van de dekking die je wilt.

De premie voor de scooterverzekering wordt voor de rest bepaald door waar je woont, je leeftijd en of je al schadevrije jaren hebt. Als je eerder een bromfietsverzekering hebt gehad en je hebt in die jaren geen schade gehad of je hebt schade gehad die niet jouw schuld was dan krijg je no-claim korting. Je kunt de premie zelf uitrekenen of ons even bellen.

Je kunt ook aanvullende dekkingen kiezen zoals opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp. Bij het aanvragen van de scooterverzekering kun je ook een extra bestuurder meeverzekeren.