Vespa verzekeren

Een Vespa scooter is gemaakt door Piaggio. Een Vespa verzekeren doe je bij deBromfietsVerzekering.nl

Piaggio is een grote Italiaanse producent van onder andere vliegtuigen, bromfietsen, scooters en motorfietsen. Je kent Piaggio misschien wel van de Piaggio MP3 motor.

Geschiedenis van Piaggio

Het bedrijf van Piaggio is opgericht in 1884 in de Italiaanse stad Genua. In 1946 is de eerste scooter van Piaggio gebouwd. Deze werd Vespa genoemd. De naam Vespa betekent in het Italiaans wesp, dit naar het zachte gezoem en slanke taille van de scooter.  Als je goed kijkt dan zie je in de oudere types vliegtuigonderdelen zitten. Zo is het voorwiel het neuswiel van de vroegere vliegtuigjes.

Vespa inmiddels een sterk merk

De Vespa’s die zijn verkocht in 1946 werden via de dealers van het automerk Lancia verkocht. Wereldtijd zijn er meer dan 15 miljoen Vespa’s verkocht. Er zijn wel 255 verschillende types uitgebracht. Als je op vakantie bent in Italië zie je de Vespa veel op de weg rijden, vooral in de stad is de scooter een populair vervoersmiddel.

Vespa Verzekeren

Ben jij in het bezit van een Vespa? Bereken dan snel de premie van de voordelige Vespa verzekering.

Vespa ouder dan 25 jaar

Vespa jonger dan 25 jaar

Je Vespa verzekeren kun je gemakkelijk zelf online regelen maar we maken ook graag een offerte voor je. Klik op de oranje knop hiernaast. Wil je liever eerst advies over welke dekking het beste is? Dat kan ook! Neem contact met ons op via e-mail of bel ons even. Het team van Veenstra & de Jong Assurantiën helpt je graag!