Vragen bromfietsverzekering

Is een bromfietsverzekering verplicht?

Elk voertuig met een kenteken staat geregistreerd bij de RDW. Volgens de wet is iedereen die een snorfietsbromfiets of High speed E-bike bezit, verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) af te sluiten voor het voertuig zolang het kenteken op zijn/haar naam staat. Als bij een register controle van de RDW blijkt dat een voertuig niet verzekerd is, krijg de eigenaar een flinke boete.

Krijg je een groene kaart bij een bromfietsverzekering?

Na het indienen van je aanvraag voor een bromfietsverzekering ontvang je zowel een (digitale) polis als een groene kaart. Het is raadzaam om de groene kaart bij je te hebben wanneer je met de bromfiets de weg op gaat. De groene kaart is niet altijd meer daadwerkelijk groen; tegenwoordig wordt het aangeduid als een internationaal verzekeringsbewijs en is het meestal uitgevoerd als een handig pasje. Dit kaartje past gemakkelijk in je portemonnee, waardoor je altijd de benodigde verzekeringsgegevens bij de hand hebt en kunt aantonen dat je verzekerd bent. In geval van schade biedt dit pasje ook cruciale informatie, zoals het noodtelefoonnummer dat je kunt bellen in geval van een ongeval. Zo ben je altijd goed voorbereid, voor mogelijke situaties onderweg.

Wat kost een oldtimer bromfietsverzekering?

Een oldtimer bromfietsverzekering kost € 68,- per jaar. De 2e en volgende bromfietsverzekering kost € 29,- per jaar. De premies zijn inclusief 21% assurantiebelasting en exclusief eenmalig poliskosten. De premie voor een bromfiets jonger dan 25 jaar bereken je hier. Of vraag een offerte bromfiets aan. De premies zijn onder voorbehoud van welke dekking je kiest en actualisering.

Wanneer is mijn bromfiets een oldtimer bromfiets?

Een bromfiets wordt beschouwd als een oldtimer bromfiets wanneer deze de respectabele leeftijd van 25 jaar heeft bereikt, en bovendien uitsluitend voor privégebruik wordt ingezet. Veel verzekeraars hanteren echter de voorwaarde dat naast de oldtimer bromfiets ook een regulier voertuig in bezit moet zijn dat voor dagelijks vervoer wordt gebruikt. Deze vereiste dient vaak als extra garantie voor de verzekeraar en is ontworpen om te waarborgen dat de oldtimer brommer primair wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden en niet als dagelijks vervoermiddel. Het bezitten van een regulier voertuig voor dagelijks gebruik kan een cruciale factor zijn bij het verkrijgen van de vereiste verzekering voor een oldtimer bromfiets.

Mag iemand anders op mijn bromfiets rijden?

Als jij expliciet toestemming geeft aan iemand anders, mag die persoon op jouw bromfiets rijden. Het is echter van essentieel belang dat de bestuurder van de bromfiets over een geldig rijbewijs beschikt en zich te allen tijde aan alle geldende verkeersregels houdt. Het is verstandig om er zeker van te zijn dat degene die jouw bromfiets bestuurt, wettelijk bevoegd is om dat te doen en op de hoogte is van de verantwoordelijkheden en regels met betrekking tot het rijden op een bromfiets.

Hoe vraag ik de oldtimer bromfietsverzekering aan?

Vul het online aanvraagformulier oldtimer bromfietsverzekering in. We nemen jouw aanvraag meteen in behandeling. Heb je vragen, kijk op de website of bel ons, we helpen graag!

Wat is de beste scooterverzekering?

Een scooter is een benaming voor een bromfiets met 2 kleine brede wielen. Een bromfiets scooter mag maximaal 45 kilometer per uur en heeft een maximaal vermogen van 50 cc of een elektromotor met een maximumvermogen van 4 KW. Is het vermogen meer dan dan 50 cc dan is het een motor scooter, hiervoor heb je een rijbewijs A nodig. Voor een scooter heb je een brommerrijbewijs (AM) nodig. Heb je een autorijbewijs dan mag je ook op een scooter rijden, vergelijk hier de beste scooterverzekering.

Wat is de goedkoopste brommerverzekering?

De kosten van een brommerverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals het type brommer, de dekking die je kiest, je rijgedrag en je persoonlijke gegevens. Je kunt gebruik maken van de online vergelijkpagina brommer. Vergeet niet om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de geboden dekking en de voorwaarden om ervoor te zorgen dat de verzekering aan jouw behoeften voldoet. Om hier goed advies over te krijgen kun je ook contact opnemen met het bromfietsteam van Veenstra & de Jong.

Kan ik mijn Trikke verzekeren?

Een Trikke valt onder een bijzondere bromfiets. Vanaf 1 juli 2024 is een kenteken verplicht waardoor je ook een verzekering nodig hebt. Vraag hier je offerte Trikke verzekering aan.

Welke elektrische voertuigen mogen de weg op?

De bijzondere bromfietsen mogen de weg op als ze zijn goedgekeurd door de RDW. Op de website van de RDW vind je een lijst van goedgekeurde bijzondere bromfietsen. Op deze lijst zie je onder andere:
de Segway, Swing, Trikke, de Zappy3, de Virto, de Paulkool, de Ninebot, de BSO Bus (voorheen de Stint), verschillende e-steps zoals de kickbike en de Ydoo Mezec. Het zijn allemaal voertuigen die niet sneller rijden dan 25 km per uur.

– 

Heb je een andere vraag? Neem snel contact met ons op.