Vragen bromfietsverzekering

Is een bromfietsverzekering verplicht?

Elk voertuig met een kenteken staat geregistreerd bij de RDW. Volgens de wet is iedereen die een snorfiets, bromfiets of High speed E-bike bezit, verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) af te sluiten voor het voertuig zolang het kenteken op zijn/haar naam staat. Als bij een registercontrole van de RDW blijkt dat een voertuig niet verzekerd is, krijg de eigenaar een flinke boete.

Krijg ik een groene kaart?

Nadat je de bromfietsverzekering hebt aangevraagd dan ontvang je een (digitale) polis en een groene kaart. Het is handig om de groene kaart bij je te hebben als je gaat rijden met de bromfiets. De groene kaart is niet altijd meer groen, het heet nu een internationaal verzekeringsbewijs, het is nu meestal een pasje. Dit pasje is wat handiger om mee te nemen, bijvoorbeeld in je portemonnee. Zo heb je altijd de verzekeringsgegevens bij je en kun je laten zien dat je verzekerd bent. Ook bij schade heb je gegevens, zoals het telefoonnummer wat je kan bellen bij een ongeval.

Wat kost een bromfietsverzekering?

Een oldtimer bromfietsverzekering kost € 52,- per jaar. De 2e en volgende bromfietsverzekering kost € 22,- per jaar. De premies zijn inclusief 21% assurantiebelasting en exclusief eenmalig poliskosten. Een bromfiets jonger dan 25 jaar bereken je hier.

Wanneer is mijn bromfiets een oldtimer bromfiets?

Een bromfiets is een oldtimer bromfiets als de bromfiets ouder is dan 25 jaar, de oldtimer brommer wordt alleen voor privé gebruikt. Vaak wordt door de verzekeraar geëist dat je naast de oldtimer brommer een voertuig bezit die je gebruikt voor dagelijks vervoer.

Wat is de beste scooterverzekering?

Een scooter is een benaming voor een bromfiets met 2 kleine brede wielen. Een bromfiets scooter mag maximaal 45 kilometer per uur en heeft een maximaal vermogen van 50 cc of een elektromotor met een maximumvermogen van 4 KW. Is het vermogen meer dan dan 50 cc dan is het een motor scooter, hiervoor heb je een rijbewijs A nodig. Voor een scooter heb je een brommerrijbewijs (AM) nodig. Heb je een autorijbewijs dan mag je ook op een scooter rijden, vergelijk beste scooterverzekering hier.

Mag iemand anders op mijn bromfiets rijden?

Als jij toestemming geeft aan die ander dan mag hij of zij op jouw bromfiets rijden. Uiteraard moet de bromfietsbestuurder een geldig rijbewijs hebben en zich aan alle verkeersregels houden.

Hoe vraag ik de oldtimer bromfietsverzekering aan?

Vul het online aanvraagformulier oldtimer bromfiets in. We nemen meteen jouw aanvraag in behandeling. Heb je vragen, kijk op de website of bel ons, we helpen graag!