Vragen bromfietsverzekering

Ben ik verplicht om een verzekering voor mijn bromfiets af te sluiten?

Elk voertuig met een kenteken staat geregistreerd bij de RDW. Volgens de wet is iedereen die een snorfiets, bromfiets of High speed E-bike bezit, verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) af te sluiten voor het voertuig zolang het kenteken op zijn/haar naam staat. Als bij een registercontrole van de RDW blijkt dat een voertuig niet verzekerd is, kun je op een boete rekenen.

Krijg ik een groene kaart?

Nadat je de bromfietsverzekering hebt aangevraagd dan ontvang je een polis en een groene kaart. Het is handig om de groene kaart bij je te hebben als je gaat rijden met de bromfiets. Zo heb je altijd de verzekeringsgegevens bij je en kun je laten zien dat je verzekerd bent. Ook bij schade heb je gegevens, zoals het telefoonnummer wat je kan bellen bij een ongeval.

Wat kost een oldtimer bromfietsverzekering?

Een oldtimer bromfietsverzekering kost € 47,- per jaar. De 2e en volgende bromfietsverzekering kost € 20,- per jaar. De premies zijn inclusief 21% assurantiebelasting en exclusief eenmalig € 9,68 poliskosten.

Wanneer is mijn bromfiets een oldtimer bromfiets?

Een bromfiets is een oldtimer bromfiets als de bromfiets ouder is dan 25 jaar, de oldtimer brommer wordt alleen voor privé gebruikt. Vaak wordt door de verzekeraar geëist dat je naast de oldtimer brommer een voertuig bezit die je gebruikt voor dagelijks vervoer.

Mag iemand anders op mijn oldtimer bromfiets rijden?

Als jij toestemming geeft, mag ook iemand anders op de bromfiets rijden, De bromfietsbestuurder moet wel een geldig rijbewijs hebben voor het voertuig.

Hoe vraag ik de oldtimer bromfietsverzekering aan?

Vul het online aanvraagformulier oldtimer bromfiets in. We nemen de aanvraag meteen in behandeling. Heb je nog andere vragen bel ons even, we helpen graag!